Ellis 22 - Jan Bettgens: Relatie- en Gestalttherapie Den Bosch

Ga naar de inhoud

Ellis 22 jaar
Het duurde een tijdje voordat ik bereid was een deel van mij bloot te leggen.  Ik laat nooit veel van mijn innerlijke gevoelens of problemen zien aan mijn directe omgeving. Jan gaf mij ruimte om tot dat punt te komen en hij liet mij het tempo bepalen.  Daarbij is hij ook eerlijk en kan hij streng zijn als het moment daarom vraagt. Zo heeft hij mij een spiegel voor kunnen houden.

Ondanks dat sommige sessies hierdoor pijnlijk of zwaar kunnen zijn voelde, ik me altijd op me gemak bij hem.  Aan het einde van onze sessies voelde ik me altijd een stuk lichter alsof er een grote knoop ontward was en de energie weer kon stromen.

In plaats van dat hij het voortouw neemt en zegt wat het probleem is laat hij jou het zelf ontdekken via gesprekken en oefeningen.  Naast de vertrouwelijke gesprekken en oefeningen, geeft Jan je ook kennis mee en legt hij uit hoe ‘de mens in elkaar zit’.

Waar deze vorm van therapie voor sommige mensen niet werkt, past het wel bij mij. Ik weet nu meer over mezelf, hoe ik in elkaar zit en waar veel mijn spanningen of onzekerheden vandaan komen. '

Terug naar de inhoud