werkwijze coaching - Jan Bettgens: Relatie- en Gestalttherapie Den Bosch

Ga naar de inhoud


Intakegesprek
Coaching begint met een intakegesprek.
Dit gesprek is bedoeld om kennis met elkaar te maken, je hulpvraag te verkennen en een eerste indruk te krijgen of het mogelijk is
om met elkaar te 'werken'.
In dit gesprek is er ook aandacht voor het ouderlijk gezin, je leef- en werksituatie, relaties en gezondheidstoestand, omdat die een rol kunnen spelen bij je problemen.

Geschikte aanpak?
Ook kijken we of deze vorm van begeleiding voor jouw situatie een geschikte aanpak is. Dit is onder meer afhankelijk van je hulpvraag.
Na vijf gesprekken kijken we terug of dit is wat je verwacht had, wat er ontwikkeld is en hoe we verder gaan.
In het begin zijn de sessies wekelijks of eens per twee weken.
Daarna worden de perioden aangepast aan jouw behoeften.

Hoe lang duurt coaching?
Het is niet precies te zeggen hoe lang de begeleiding duurt. Dat is per situatie anders en afhankelijk van je hulpvraag, de aard en ernst van jouw problemen.
In de regel wordt de therapie afgesloten op het moment dat jij het gevoel hebt dat je zelf verder kunt of dat je samen met anderen je leven, je relatie of je werk op de rit kunt houden; ook wanneer het even niet gaat zoals jij dat wilt.

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt doorgaans 1 uur.

Basis van waaruit gewerkt wordt
De basis van waaruit ik werk is gestalttherapie.  
Ik maak ook gebruik van elementen uit diverse andere therapeutische richtingen zoals: familieopstellingen, psychodrama, mindfullness, lichaamsgerichte therapie en psychosynthese. Hierdoor benaderen we jouw problematiek vanuit diverse invalshoeken.
Coaching hoeft niet alleen maar zwaar te zijn: er is ook plaats voor humor en het kan ook leuk, spannend en opwindend zijn.

Antwoorden die passen bij jou
Het is belangrijk om je te realiseren dat ik jouw problemen niet kan oplossen of kan wegnemen, maar ik kan wel samen met jou zoeken naar antwoorden die passen bij jou en je situatie. Hierdoor leer je hoe je op je eigen manier kunt omgaan met jouw leven en de hindernissen die je daarin tegenkomt.

Succes?!

Om coaching tot een succes te maken is het nodig dat we ons beiden inspannen. Van jou heb ik de bereidheid nodig om je eigen aandeel te onderzoeken in de problemen en situaties waar je tegenaan loopt.
Ook is het belangrijk dat je de afspraken voor de sessies nakomt.Laat me vallen
Laat me klimmen
Er komt een moment dat angst
en dromen met elkaar moeten botsen.

Iemand, die ik ben
staat te wachten op moed.
Degene die ik wens,
degene die ik zal worden

                 zal mij opvangen.


Cirque du Soleil, Quidam
Terug naar de inhoud