Wouter 34 - Jan Bettgens: Relatie- en Gestalttherapie Den Bosch

Ga naar de inhoud

Wouter 34 jaar
Ik ben naar Jan gekomen met de klacht dat ik te rationeel was, te weinig in contact stond met mijn gevoel. Ik ervaarde dit als een beperking in het contact met de belangrijke mensen om mij heen, met name mijn vrouw en kinderen.

Dankzij de sessies met Jan ben ik mij beter bewust van wat er in mij omgaat, welke signalen mijn lichaam mij geeft, waar mijn grenzen liggen en hoe ik vanuit daar in contact en verbinding sta met anderen. Dit heeft een enorm positieve impact op hoe ik mijzelf voel en de relaties met familie, vrienden en collega's.

Ik ervaar het leven als voller, fijner en rijker, maar er ging wel een investering aan vooraf waarin ik eerlijker moest kijken naar wie ik ben, wie ik niet ben en wat mijn 'schaduwkanten' zijn. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ook de therapievorm was erg wennen voor een zeer rationeel persoon als ik. De eerste keer dat ik met mijn aandacht 'naar binnen' moest gaan om te kijken wat ik voelde had ik geen idee wat er van me gevraagd werd. Dat is inmiddels wel anders, in positieve zin.

De begeleiding van Jan hierin ervaar ik als erg prettig. Hij is altijd met volle aandacht aan het werk en houdt goed in de gaten of het traject in het tempo gaat dat bij je past. Als we uit mijn comfortzone stappen, dan is dat altijd vooraf goed afgestemd waardoor het makkelijker gaat en je niet het gevoel hebt het alleen te hoeven doen. Heel knap en fijn! Het traject is een investering in tijd, geld en energie, maar de beloning is meer levensgeluk en dat is het dubbel en dwars waard.


Terug naar de inhoud