procesdagen - Jan Bettgens: Relatie- en Gestalttherapie Den Bosch

Ga naar de inhoud

Doel procesdag voor mannen
Een procesdag geeft jou als man de mogelijkheid om stappen te zetten die in therapie of coaching niet mogelijk zijn. Ze zijn bedoeld als een verdieping van therapie, coaching of van jouw persoonlijke proces.
Je kunt in een veilige omgeving experimenteren met datgene wat je ontdekt en geleerd hebt in jouw persoonlijke leven, tijdens therapie of coaching, zodat het makkelijker toepasbaar wordt/integreert in jouw gewone leven.

Daarnaast krijg je eerlijke en verrijkende feedback en ondersteuning van de andere mannen, de co-trainer en van mij. Dat maakt het proces ook zo boeiend.

Wisselende samenstelling
We werken met een kleine groep van 4 mannen. Zo krijg je allemaal de tijd om jouw thema en leerdoelen voor die dag uit te werken.
Mocht je vaker mee willen doen, dan kan dat uiteraard. Dan is het zeer goed mogelijk dat je steeds andere mannen ontmoet. Dat kan bijzonder interessant zijn omdat je steeds nieuwe en andere input krijgt.

Jouw voorbereiding
Voorafgaand aan de procesdag krijg je een voorbereidende huiswerkopdracht om je persoonlijke thema's helder te krijgen en jouw leerdoelen te formuleren. Zo kun jij het maximale uit deze dag halen.
 
We houden de groepen bewust klein zodat de interacties te overzien blijven en je veel persoonlijke aandacht, steun en begeleiding krijgt.
 
Manier van werken
We werken op verschillend manieren. We laten ons steeds leiden wat er ter plekke gebeurt en welke thema’s aan bod komen. Belangrijke elementen zijn in ieder geval:
  • Lichaamswerk: om jezelf te activeren, in je lijf en bij je gevoel te komen, uiting te geven aan wat (nog) geen woorden kent, contact te maken met waar het stroomt of blokkeert.
  • Systemisch werk: ontdekken wat je tegenkomt in het contact met de ander.
  • Proceswerk: ruimte om op eigen initiatief thema’s in te brengen en die te onderzoeken, zelfstandig of met de hulp van de andere mannen.
  • We starten de dag op met een warming up en sluiten de dag of door terug te kijken wat de dag ons gebracht heeft.
  • We werken steeds in de groep als geheel.
 
Meer informatie??
Neem gerust contact met me op als je geïnteresseerd bent of vragen hebt. Ik sta je graag te woord. Je kunt ook surfen naar: mannen in ontwikkeling.
Daar vind je meer informatie waarin jij je mogelijk herkent.

 Praktische informatie

Procesdag voorjaar 2024:
  • zaterdag 16 november
  • 9.00 - 17.00 uur
  • aantal deelnemers: 4
  • euro 130,-- incl. koffie, thee, lunch
  • Pieter Breughelstraat 77 Den Bosch

Begeleiders:

Jan Bettgens & Floris van Puijenbroek


Terug naar de inhoud