Koen 53 en Monica 51 - Jan Bettgens: Relatie- en Gestalttherapie Den Bosch

Ga naar de inhoud

Koen 53 en Monica 51
Omdat het niet meer zo lekker liep in onze relatie en we steeds verder uit elkaar groeiden hadden we besloten contact op te nemen met een relatietherapeut. Vooral ik (Monique) was nogal sceptisch maar heb toch besloten er in mee te gaan.

Via google kwamen we op Jan en werd de eerste afspraak gemaakt. Omdat er de mogelijkheid was voor een oriƫntatiegesprek was de drempel minder groot en hebben we de stap gezet.

Tijdens ons eerste gesprek, wat echt niet gemakkelijk was omdat we al behoorlijk vast zaten, was het prettig dat Jan meteen aanvoelde waar het probleem lag. Dat gaf ons het gevoel dat hij wel iets kon betekenen. Dus besloten wij door te gaan. Wat wij prettig vonden tijdens de sessies was dat wij niet allerlei geforceerde opdrachten mee kregen. Denk aan opdrachten zoals, elkaar elke dag complimentjes geven e.d., maar meer om weer naar elkaar te leren luisteren en vooral ook niet zelf al het antwoord voor de ander in te vullen.  Daar hebben wij veel aan gehad. Er werd ons een spiegel voor gehouden wat soms ook confronterend was maar ook verhelderend. Door de sessies werden wij weer bewust van de manier waarop we met elkaar omgingen.
Eigenlijk was onze relatie te vanzelfsprekend geworden en vooral Koen ging steeds meer zijn eigen weg waardoor de kloof alleen maar groter werd. Door wat beter naar elkaar te leren luisteren, en in te leven in de ander gingen we elkaar weer beter begrijpen en zagen we ook waar we de fout in gingen.

Mede door Jan heeft onze relatie weer een kans gekregen en gaat het weer goed tussen ons.  

Jan bedankt voor je kennis en inlevingsvermogen en we weten je te vinden mochten er weer scheurtjes ontstaan.

Terug naar de inhoud